Op 27 juni heeft André Groot Bluemink namens Sint Jozefoord een beeld in ontvangst genomen, geschonken door de organisatie van ‘Nuland Verlicht’. Het beeld staat voor verbinding en is gemaakt in Afrika, het continent waar vele zusters van Sint Jozefoord een bijzondere band mee hebben, omdat ze er ontwikkelingswerk hebben verricht.

‘Nuland Verlicht’ organiseert jaarlijks een optocht door Nuland, waar kinderen met een verstandelijke beperking in het zonnetje gezet worden en in verlichte en versierde vrachtwagens door Nuland rijden. Aansluitend is er een feestavond. De organisatie, bestaande uit Jared, Wesley, Stijn, Mellanie en Mike, heeft als doel om meer betrokkenheid en verbinding in Nuland te creëren.

Het beeld krijgt een mooie plek in de Kloostertuin, die het komend jaar gerealiseerd wordt bij Sint Jozefoord.